.
Sabine De Vos
dinsdag 13 februari 2024

Sabine De Vos reageert op heisa rond ‘De Droomfabriek’

Ze is niet kwaad

Er is de voorbije maanden veel te doen geweest over de nieuwe ‘Droomfabriek’. Dat presentator Bart Peeters wel mocht terugkeren, maar Sabine De Vos en Rani De Coninck niet, maakte heel wat ontgoocheling los bij de fans van het programma. Vooral omdat ze werden vervangen door een veel jonger iemand als Gloria Monserez.

Sabine De Vos is de dag van vandaag nog altijd niet uit de picture verdwenen, maar houdt zich nu meer bezig met lezingen, presentaties, stemmenwerk, boeken schrijven en het maken van een animatiereeks.

“In de andere sectoren waarin ik actief ben, is leeftijd veel minder relevant. Het gaat daar nooit over. Rani en ik merken dat de kijkers ons missen, da’s natuurlijk hartverwarmend. Maar het lijkt ons beter om daar niets over te zeggen, dat doen anderen wel voor ons”, zegt ze in Dag Allemaal.

Rani en Sabine zijn niet rancuneuze, verbitterd of jaloers en dat willen ze graag nog eens duidelijk benadrukken. Zij gunnen de jonge mensen zoals Gloria ook een kans.

“Rani en ik waren ook heel jong toen wij dezelfde kansen als Gloria kregen. Het is goed dat jonge mensen kansen krijgen. Wij merken alleen dat velen het jammer vinden dat het woord 'diversiteit' waar iedereen de mond van vol heeft, hier niet in de praktijk is omgezet. Dat gaat niet alleen over kleur of gender, maar ook over leeftijd.”