.
Saartje Vandendriessche
donderdag 1 februari 2024

Saartje Vandendriessche: “Hij gaat geen taboes uit de weg”

Er is ruimte voor spontaniteit

Een van de vaste tafelspringers bij Gert Verhulst en ‘De Tafel van Gert’ is Saartje Vandendriessche. Ook zij mag geregeld komen meepraten over de actualiteit van de dag en haar mening wordt enorm geapprecieerd.

Dat een programma als ‘De Tafel van Gert’ zoveel populairder is als ‘De Afspraak’, daar heeft Saartje een logische verklaring voor.

“Dat is zó tof om te doen. Hij gaat geen taboes uit de weg en voelt goed aan wat er leeft in de maatschappij. Maar alle puzzelstukjes moeten passen. Neem de tafelspringers. Er zijn er elke dag drie, naast de drie gasten. Je zou kunnen zeggen dat zes mensen rond een tafel te veel is, maar het wérkt, omdat de tafelspringers passen bij de onderwerpen van de dag. Mij vragen ze vooral als het over gezondheid of energie gaat” legt ze uit in Humo.

Gert is uiteraard een belangrijke schakel in het programma. Hij is zowat de dirigent van het programma die alles onder controle heeft. Maar Saartje werkt graag samen met Gert.

“Er is ruimte voor spontaniteit, hoewel we live opnemen. We mogen gerust eens onverwacht tussenbeide komen. Ik doe dat graag: ik kan over veel dingen meepraten. Maar af en toe is het goed om te zwijgen. Ik herinner me een emotionele getuigenis naar aanleiding van 'Godvergeten', toen was het heel stil aan tafel. Het is fijner om mee te praten over humoristische onderwerpen. Een ander stukje van de puzzel is trouwens Gerts unieke gevoel voor humor.”