.
Saartje Vandendriessche
zaterdag 19 juni 2021

Saartje Vandendriessche: “dan loop je altijd een risico”

“Als je je in het verkeer begeeft, loop je altijd een risico.”

Saartje Vandendriessche is al tien jaar een echte wielerfanaat. Ondertussen zijn er alsmaar meer vrouwelijke wielertoeristen, en dat kan Saartje enkel toejuichen.

“Het valt me op dat er het laatste jaar overdag meer en meer fietsers zijn, omdat velen van thuis werken. Een goede evolutie”, ziet de presentatrice dan toch één voordeel aan de coronacrisis.

Saartje vindt fietsen trouwens minder gevaarlijk dan vaak wordt voorgesteld. Sowieso fietst ze zelf zelden op de baan: “Ik kies altijd voor jaagpaden langs het water, waar je op je gemak eindeloos kilometers kunt trekken zonder dat je ergens op moet letten”, vertelt Saartje Vandendriessche in Story.

“Ik wil ook mijn rust vinden op de fiets. Op de baan moet je de hele tijd op het verkeer letten. En zo kan je je hoofd niet leegmaken”, verduidelijkt Saartje in het weekblad.

Saartje Vandendriessche meent dan ook dat fietsen geen gevaarlijk sport is. “Als je je in het verkeer begeeft, loop je altijd een risico”, klinkt het nuchter bij Saartje in Story.