.
Saartje Vandendriessche
vrijdag 8 mei 2020

Saartje Vandendriessche: “mensen zijn te weinig bezig met mentale gezondheid”

“Als ik over mentale gezondheid spreek, wordt het muisstil.”


Saartje Vandendriessche staat graag optimistisch in het leven, maar in Het Laatste Nieuws geeft Saartje toe dat dat niet altijd even makkelijk is. “Ik haal energie uit mensen en uit mijn werk. En oei, nu vielen beiden deels weg,” aldus Saartje die zich gelukkig al voor de lockdown had voorgenomen om wat trager te gaan leven.

De presentatrice benadrukt hoe belangrijk mentale gezondheid is. “Hersenen zijn een prachtig instrument, maar spelen heel vaak valse noten. Hoor ik een stemmetje in mezelf: ‘Ik kan dat niet? Ik ben niet goed genoeg’. Dan zeg ik ho, stop eens: wie zégt dat?” verduidelijkt Saartje Vandendriessche.

Ook tijdens haar lezingen merkt ze dat mensen nog steeds te weinig bezig zijn met mentale gezondheid. Tijdens die lezingen praat Saartje over beweging, voeding, slapen én mentale gezondheid. “Als ik over die laatste pijler spreek, wordt het muisstil,” aldus Saartje.

Ook zelf ging Saartje door een diep dal nadat haar ex-vriend uit het leven stapte. Saartje Vandendriessche pleit er dan ook voor dat er op school aandacht wordt besteed aan hoe we moeten omgaan met tegenslagen, met verlies, met angsten. Want uiteindelijk wordt iedereen daar ooit mee geconfronteerd.