.
Marjan Berger en Rudy Meyns
woensdag 22 april 2020

Rudy Meyns zet carrière on hold

Niet langer meer op de radio, niet meer op het podium.


Zanger Rudy Meyns gooit de handdoek (tijdelijk) in de ring, dat laat hij via Facebook weten. Sinds enkele dagen heb ik het besluit genomen om mijn showbizz loopbaan voor onbepaalde tijd on hold te plaatsen. Singles uitbrengen die handen vol geld kosten en niets opleveren is zinloos. Het vet is al een hele tijd van de soep, niet alleen bij mij. Hitparades die naar de hand gezet worden door instanties en/of personen die je moeten of niet moeten zijn dé frustratie van mening artiest, ook van mij. De overheidszenders die muziek draaien naar eigen believen, commerciële belangen of eigen overtuiging en smaak, kennen we ook en andere omroepen en figuren die je maken of kraken evenzeer. Malafide figuren die op je pad komen..., schrijft hij.

Als artiest voelt Rudy Meyns de gevolgen van de coronacrisis. Optreden is momenteel geen optie en er zijn geen al te positieve vooruitzichten dat dat snel weer kan. Ook heb ik nog maar weinig aanvragen moeten weigeren om op affiches te staan van 'collega' artiesten die ik in de afgelopen 20 jaar hard heb gesteund op diverse manieren. Als ik ooit nog een tof aanbod krijg om radio of TV te maken, ga ik dat bekijken.

Rudy Meyns gaat zich herbronnen en zich meer toeleggen op zaken waar ik geen frustraties in oploop. Het leven is kort. De wereld is mooi en er is zoveel te zien en te beleven.