.
Rudy Meyns
zaterdag 7 mei 2016

Rudy Meyns ondersteboven van dood Yves Debuck

Rudy Meyns heeft goede herinneringen aan de overleden showbizzkapper.


Yves Debuck werd destijds door Rudy Meyns geïntroduceerd bij Tien Om Te Zien. Nu hebben we het over een moment héél lang geleden. Rudy en de overleden showbizzkapper Yves Debuck hebben altijd een goede band gehad. Yij was m'n maat en 25 jaar lang m'n vaste kapper: Yves Debuck van De Nieuwe haarmode in Blankenberge. 25 jaar geleden kwam ik in z'n salon binnen met de vraag of hij als sponsor m'n vaste kapper wou zijn. Hij zei JA. En zo kwam hij in contact met de Vlaamse showbizz en werd uiteindelijk kapper van Tien Om Te Zien. In de jaren '90 hadden we op VBRO een wekelijks telefonisch item over de praatjes in de kappersstoel. En vorig jaar nodigde hij me diverse keren uit bij de opnames van VT4 in 'Het Klapsalon'. Ik was z'n ster. En toen ik het volle salon binnenkwam riep hij uitbundig: Rudy Meynnnssss, vertelt Rudy Meyns.

Yves was enkele weken geleden nog te gast op de voorstelling van het meest recente album van Rudy Meyns. Hij vertelde me dat hij geen enkele artiest kent die zo vaak z'n haartooi heeft veranderd, vult Rudy aan.

Rudy kan het niet begrijpen dat Yves er nu plots niet meer is. Een hartoperatie werd hem fataal. Ik kan het niet vatten. Yves, de 'Sterkapper' zoals ik hem steeds noemde is overleden. Hij is 64 jaar geworden. Ik ben triest. Yves, het ga je goed makker-kapper. En bedankt voor al wat je hebt gedaan voor mij en anderen.