.
News Image

Rudi Vranckx aan de dood ontsnapt

Drie seconden, vijf meter; de dood was nog nooit zo dichtbij.


Morgenavond is journalist Rudi Vranckx te gast in Het huis. Waar Rudi normaal gezien naar conflictgebieden reist, laat hij zich nu 24 uur lang opsluiten door Eric Goens, in een afgesloten villa weg van de bewoonde wereld. Echt gerust stapt Rudi echter niet in de auto, en al zeker niet wanneer hij een blinddoek moet opzetten: Ik heb een keer voorgehad dat ik een blinddoek in de auto moest opzetten, toen we in Beirut een Hezbollah-commandant gingen bezoeken. Toen mochten we ook niet weten waar hij zat. Dat is mijn grootste vrees, als je zo in Bagdad... dan weet je dat het einde niet proper is.

In de jeugdkamer vertelt Rudi over hoe hij in de oorlogsverslaggeving gerold is, over de dood van zijn VTM-collega Danny Huwé, en over een van zijn opdrachten vijf jaar geleden in Syrië. Drie seconden, vijf meter, de dood was nog nooit zo dichtbij als toen. Het is een heel vreemd gevoel.

Een van Rudi's helden komt langs als verrassing: voetballer Nicolas Lombaerts, waar Rudi grote fan van is. Nicolas op zijn beurt kijkt op naar Rudi.Het huis met Rudi Vranckx: dinsdag 10 januari om 20.40 uur op Eén.


Download onze app voor iOS of Android

Bio van Rudi Vranckx

Meer Over:

Rudi Vranckx

Bio van Nicolas Lombaerts en Eric Goens