.
News Image

RTBf stuurt 18-jarige Eliot naar Songfestival

18-jarige Eliot - bekend van The Voice Belgique - naar Tel Aviv.


Zoals u wellicht weet, is het dit jaar de beurt aan RTBF om een kandidaat te kiezen die België vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. Vandaag maakte de omroep bekend dat Eliot (volledige naam: Eliot Vassamillet) de Belgische eer verdedigt in Israël. De 18-jarige Eliot zit in zijn laatste middelbaar aan het Sint-Stanislas college in Bergen. Eliot werd opgemerkt tijdens zijn deelname aan The voice Belgique. Tijdens zijn blind audition maakte hij indruk op zijn coach met de kracht en gevoeligheid van zijn optreden. Ook het publiek was onder de indruk. Ook componist Pierre Dumoulin merkte de 18-jarige op. Hij zal het nummer schrijven dat Eliot in mei brengt in Tel Aviv, dit nummer wordt later bekend gemaakt.



Pierre Dumoulin: “Toen ik Eliots blind audition zag, had ik meteen het gevoel dat hij dat beetje extra heeft dat ik zoek in een artiest: de gevoeligheid en fragiliteit die nodig zijn om emotie over te brengen met muziek.”

Het Eurovisiesongfestival is dit jaar op 14 en 16 mei (halve finales), met de finale op zaterdag 18 mei. Het is nog niet bekend in welke halve finale Eliot meedoet, dit wordt later geloot door de EBU.



Componist Pierre Dumoulin zal het nummer schrijven waarmee Eliot deelneemt aan het Eurovisiesongfestival. Eerder maakte hij al het nummer ‘City lights’, waarmee Blanche een erg mooie 4e plaats behaalde op het Eurovisiesongfestival in 2017, en dat daarna ook in de hitparade terecht kwam in verschillende landen.


Bio van Eliot

Meer Over:

Eliot