You are here

Vandaag D-Day voor Eliot op Eurovisie Songfestival

13/05/2019 08:15-

Hij krijgt vandaag zijn eerste punten!

Dinsdagavond kan je op één kijken naar de eerste halve finale van het 64e Eurovisiesongfestival én kan je meteen ook de Belische inzending van dit jaar aan het werk zien. Voor de Waalse zanger Eliot belooft het een spannende avond te worden. Hij zal met zijn 'Wake up' alles geven en dat zal ook nodig zijn: de bookmakers geven hem amper kans op de overwinning. Maar liefst 17 landen treden dinsdagavond aan de eerste halve finale. De tien beste landen plaatsen zich voor de finale. De televoters thuis en de professionele jury's uit de Eurovisielanden bepalen 50/50 de resultaten.

Eliot zal als tiende mogen optreden en zijn nummer 'Wake up' voor miljoenen mensen zingen. Maar vandaag al zal de professionele jury de punten bepalen. De kandidaten moeten dus twee keer scoren. Vandaag of morgen een baaldag hebben is nefast voor de resultaten. Eliot heeft amper 3 minuten om Europa te overtuigen op hem te stemmen. Aan het Laatste Nieuws vertelde de 18-jarige jongeman dat de repetities voor hem vlekkeloos verlopen zijn. "De gimmick met de twee grote trommels werkt en versterkt de drumsound die in 'Wake Up' is verwerkt", gaat Eliot verder.

Eliot heeft dinsdag maar één doel: de finale halen. "Natuurlijk wil ik de finale halen, en ik wil daar goed scoren. De top tien halen, bijvoorbeeld. En waarom niet de top vijf? Dat zou helemaal cool zijn. Ik heb een moderne song met een actueel thema en het is heel goed uitgewerkt", vertelt Eliot in Het Laatste Nieuws.

Maar de finale halen was vorig jaar ook het plan van Sennek, daar slaagde de zangeres helaas niet in. Of Eliot het beter doet? Dat weten we dinsdagavond rond 23.10 uur. De live-uitzending start dinsdagavond om 21 uur, dan zal Peter Van de Veire alle Vlamingen vanuit Tel Aviv een goedeavond wensen. De liveshow zal voorafgegaan worden door een documentaire over Eliot. Tijdens het 20 minuten durende programma zien we Eliot van bij zijn eerste stappen in de muziekwereld dankzij The voice Belgique tot aan zijn vertrek naar Israël.

Meer nieuws over:

Eliot

Gerelateerde bio's: