.
Marc Geerts en Roy Miner
zaterdag 30 juli 2022

Roy Miner vormt nieuw komisch duo met Marc Geerts

Binnenkort voor het eerst in het Fakkeltheater.

Marc & Roy, dat is een nieuw komisch duo in wording en jij kan bij de try-out aanwezig zijn.

Marc Geerts kennen sommigen van het vroegere duo “De komediantenshow met Marc & Jan”. Marc keerde deze bladzijde in 2021 om. Er werd na corona vergaderd, gewikt, gewogen, geschreven en geschrapt, herschreven en aan nieuwe ideeën gewerkt. Nieuwe partner werd Roy Miner, die ruim dertig jaar al zijn pluimen verdiende als zanger-entertainer .

Marc deed zijn eerste ervaring op de bühne op als 12-jarige in het destijds zeer bekende etablissement “Eden” in Blankenberge waar Gaston Berghmans, Yvonne Verbeeck en o.m Jacky Lafon nog wekelijks een nieuwe revue presenteerden. Tijdens zijn studententijd werd hij twee jaar na mekaar “speechkampioen”, en dan … viel het stil. Werk ging voor, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In de jaren 90 begon hij te acteren bij de lokale toneelvereniging “Sjargeer”, en eind jaren 90 schreef hij zijn eerste revues. In 2004 startte hij “De Komediantenshow”, samen met zijn toenmalige partner Jan. Onder deze naam maakten zij tot 2018 Vlaanderen onveilig.

Roy is zeker geen nieuweling in het vak, want na een zangcarrière van 34 jaar, met verschillende cd’s onder platenlabel, eigen geschreven seniorenshows vol humor en zang, dit in navolging van zijn mentor “Staf Parmentier”, deed Roy al vele zalen lachen. Ook in theater speelde Roy de pannen van het dak en werkte hij als lead-zanger en backing-vocals van bekendere artiesten bij “De Schlagershowband”, waar hij evenmin verlegen zat om wel eens zijn gekke fratsen boven te halen. Na de moeilijke periode van Corona hebben de 2 mannen de koppen bij mekaar gestoken om samen verder te gaan als “Marc & Roy”. En daar gaan we nog veel van gaan horen. De telefoon staat nu al roodgloeiend voor hun eerste show . Binnenkort nog meer nieuws.

Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus spelen de mannen hun eerste show in de 'Kleine Fakkel' te Antwerpen. Tickets via roy-miner@live.be .

Bio van Roy Miner

Meer Over:

Roy Miner