.
Roxeanne Hazes
zaterdag 30 december 2023

Roxeanne Hazes: “Ik begon me overal tegen te verzetten”

Ze was een serieuze puber

Toen Roxeanne Hazes amper 11 was overleed haar vader, zanger André Hazes, aan een hartstilstand. Amper 11 en al zo’n groot verlies moeten verwerken, makkelijk is het niet. Ook heel Nederland keek mee, maar dat voelde voor Rox goed aan.

“Omdat je het idee hebt dat je het verdriet met iedereen deelt. Nadien veranderde dat. Ik was 13 toen ik in de entertainmentbusiness rolde, met het zingen van mijn vaders muziek. Vanaf dan was er geen tijd meer om te rouwen. Het leek ook niet meer gepast, omdat we hem met die shows net in leven wilden houden. Met de kennis van nu vind ik dat een ongezonde gedachte, het is net goed om verdriet een plekje te kunnen geven”, zegt ze in Humo.

Die hele situatie heeft natuurlijk een stevige invloed gehad op Roxeanne. Zo heeft ze nadien heel erg zwaar gepubberd.

“Ik was vroeger een vaderskindje, en toen viel mijn vader weg. Ik verloor mijn rots net toen mijn puberteit begon. Ik was boos op de wereld en begon me overal tegen af te zetten. Ik ging door een gothicfase, ik maakte mijn ogen zwart en droeg wijde broeken. Ik ging ook alleen maar om met ander gothics. Vervolgens verhuisden we naar een stad en kwam ik op een school waar de leerlingen zelfstandig moesten werken. Daar ben ik niet voor gemaakt. Ik deed niks, ik hing alleen nog maar rond in de stad, ik kreeg interesse in jongens, en een tijdlang ook in meiden. Ik heb veel geëxperimenteerd. Maar ik heb daar geen spijt van.”

Doordat de zangeres toen al heel wat heeft meegemaakt, voelt ze nu, als moeder, net iets meer rust en minder drang om los te breken. “Ik heb vriendinnen die destijds heel netjes waren en altijd op tijd thuis wilden zijn, en die nu net vaker die drang hebben om zich te laten gaan. Ik heb die fase al gehad.”

Bio van Roxeanne Hazes

Meer Over:

Roxeanne Hazes