.
Roos Van Acker
maandag 27 mei 2024

Roos Van Acker: “Ik voelde die nood” 

Dus maakte ze de sprong 

Het is voor Roos Van Acker tijd om nog eens haar vleugels uit te slaan. Ze verlaat Studio Brussel en gaat naar radio Willy. Hoewel ze nog bij Studio Brussel kon blijven, was het toch tijd voor een nieuwe uitdaging.

“Ik voelde de nood om nog eens aan de startlijn te staan, om de opwinding van iets nieuws te voelen. Heeft het te maken met m'n leeftijd? Is dit een midlifecrisis die ik tot iets goeds probeer om te vormen? Het heeft er vast wel iets mee te maken. Anderen vieren hun midlifecrisis met de aankoop van een Lamborghini, ik de mijne met een overgang van Studio Brussel naar Willy - prima, toch? De sprankel weer voelen: daar is het me om te doen”, zegt ze in Humo.

Roos heeft zo’n 25 jaar lang voor Studio Brussel gewerkt en werd aangenomen samen met Christophe Lambrecht. Ze was de vervanger van Lieven Van Gils.

“Ik dook in het bad en leerde het vak op antenne. God, waar is de tijd? Stel het je voor: er werd toen nog driftig gerookt in de studio. Dat werd moeilijker na de intrede van de webcam. Bij die eerste modelletjes werd het beeld maar om de minuut ververst. Toen kon een snel pafke nog stiekem - daarna, zodra een presentator de hele tijd in beeld was, niet meer.”

Bio van Roos Van Acker

Meer Over:

Roos Van Acker