.
Roos Van Acker
woensdag 19 april 2023

Roos Van Acker: “Dat programma was zwaar en inspannend”

Ze heeft soms heimwee

Televisiewerk dat doet Roos Van Acker niet meer. Maar ze is wel nog altijd te horen op de radio. Daarnaast leest ze ook documentaires in en geeft ze les aan de Thomas More Hogeschool. Stilzitten doet Roos dus niet.

“Vooral op maandag is die combinatie behoorlijk pittig, want dan sta ik om halfzes op om naar de radio te rijden en daarna rep ik me naar de hogeschool om les te gaan geven, tot zes uur ’s avonds. Maar het lukt. Ik doe het ook allemaal zo graag, al laad ik mijn bakje iets minder vol dan vroeger. Ik zit zo graag tussen die gemotiveerde jongen mensen. Ze geven me energie en ik leer ook veel van hen”, zegt Roos in Story.

Op televisie hebben we tegenwoordig ‘De Mol’ en ‘Bestemming X’ wat heel erg populair is en leeft in Vlaanderen. Maar heel lang geleden presenteerde Roos al de voorganger van deze programma’s ‘Peking Express’ en ‘Expeditie Robinson’.

“Ik begrijp de populariteit zeker. Ze zijn ook heel goed gemaakt. Ik mis het om in verre landen te verblijven en de plaatselijke cultuur op te snuiven. Maar anderzijds herinner ik me hoe zwaar en inspannend een programma als ‘Peking Express’ was. “

Heel soms mist Roos het televisiewerk wel, maar aan de andere kant is ze gelukkig met het leven dat ze nu heeft. Een leven die zich minder afspeelt in de schijnwerpers. “Ik word tegenwoordig ook veel minder herkend op straat, al word ik door de oude garde wel nog aangesproken. Ik geniet nu steeds meer van de rust. Ik voelde me vroeger soms opgejaagd wild. Maar ik besef dat het nu nog veel erger is voor wie op televisie komt.”