.
Roel Vanderstukken in Familie - aflevering 6938
zondag 29 mei 2022

Roel Vanderstukken: "Veel mensen bij Familie vertrokken"

Het geeft zuurstof aan de reeks

Trouwe kijkers van de vtm-soap ‘Familie’ moesten de afgelopen maanden afscheid nemen van heel wat trouwe personages. Zo verdwenen onder meer Stefanie, Jonas, Robyn, Patrick, Jenny en recent nog Peter en Marie-Rose uit beeld. Van wie we voorlopig nog geen afscheid hoeven te nemen, is de goedlachse Benny, vertolkt door Roel Vanderstukken (45).

“Onlangs werd ik bij de bazen geroepen om te praten over een contractverlenging en ik heb voor een jaar bijgetekend”, vertelt de acteur in TeVe-Blad. Dat stemt Vanderstukken bijzonder vrolijk, want hij is het personage Benny naar eigen zeggen nog lang niet beu.

Die contractverlenging biedt Vanderstukken wat financiële zekerheid, maar dat is voor de acteur uit Kapellen niet het allerbelangrijkste. “Nu vind ik spelplezier het belangrijkste”, klinkt het in TeVe-Blad. “Ik voel me goed op de set en kan er mijn creatief ei kwijt.”

Het afscheid met bepaalde collega’s viel Roel Vanderstukken best zwaar, zeker dat van Hilde De Baerdemaeker (Liesbeth) en Jasmijn Van Hoof (Stefanie). “Je mag niet vergeten dat we heel intens samenwerken, waardoor je ook dichter naar elkaar toegroeit”, klinkt het bij Roel.

Roel Vanderstukken zag in de afgelopen tien jaar al heel wat personages vertrekken, maar beseft dat dit eigen is aan een soap. “Het geeft een reeks zuurstof”, besluit hij.

Download onze app voor Android of iOS