.
Roel Vanderstukken
zaterdag 15 april 2023

Roel Vanderstukken: “Het één had niets met het ander te maken”

Ze kreeg veel kritiek

Toen actrice Belinda Voorspoels haar intrede maakte in ‘Familie’ waren de reacties bij de kijkers toch wel wat verdeeld.

“Maar dat is gelukkig ook snel weer overgewaaid. We zijn nu anderhalf jaar verder en ik heb het gevoel dat ze toch aanvaard zijn”, klinkt het bij Belinda in Dag Allemaal.

Toch waren die racistische reacties niet leuk om te lezen en was het toch soms even slikken. “Maar ik heb me daar niet zoveel van aangetrokken. Ik nam het zeker niet persoonlijk op. Ik denk dan: die mensen weten niet beter.”

Collega Roel Vanderstukken begreep wel waar de verontwaardigheid van de kijkers vandaan kwam. Belinda kwam de cast vervoegen op het moment dat er net heel wat ontslagen vielen.

“Daardoor vonden sommigen dat zij die mensen kwamen wegduwen, terwijl het ene niets met andere te maken had. Ach, soapkijkers, - misschien zelfs Vlamingen in’t algemeen – houden niet van verandering. Toen Hilde De Baerdemaeker en ik als de familie Coppens in de reeks opdoken, kwamen er ook heftige reacties want we waren geen Van den Bossches.”

Bio van Roel Vanderstukken

Meer Over:

Roel Vanderstukken

Bio van Belinda Voorspoels Mercedes