.
Rocco Granata
zaterdag 3 februari 2024

Rocco Granata: “Ik zette me ook echt in voor die artiesten” 

Hij deed veel van het werk zelf 

Toen Rocco Granata 20 jaar was, bracht hij de hit ‘Marina’ uit. Hoewel het nummer eigenlijk de B-kant was van een andere single, werd het toch een gigantische hit. Hij nam uiteindelijk zelf de touwtjes in handen.

“Ik ben in zee gegaan met een zeer kleine platenmaatschappij, Moonglow Records uit Antwerpen. De directeur van die maatschappij had ook een muziekuitgeverij, Glass Music, en woonde officieel in Californië. Dat was mijn grootste troef. 'Marina' werd ook in Amerika uitgebracht en was er meteen een enorm succes”, blikt Rocco terug in Primo.

Kort na de release van ‘Marina’ startte de zanger een eigen platenfirma en muziekuitgeverij. Dat is natuurlijk een groot risico om te nemen, maar het was een geslaagd risico, zo bleek.

“Cardinal Records en Granata Music. Ik heb veel muziek geschreven voor andere artiesten. Ik heb onder anderen Marva, Miel Cools, Will Ferdy, De Elegasten, Jacques Raymond en Louis Neefs geproducet. Allemaal met veel succes. Ik zette me ook echt voor die artiesten in. Ik had verschillende vertegenwoordigers en die reisden het land rond met de platen om ze te laten beluisteren.”

Bio van Rocco Granata

Meer Over:

Rocco Granata