.
Rocco Granata
woensdag 7 februari 2024

Rocco Granata: “Ik had daar een trucje voor” 

Het werkte ook echt 

Ooit was er een tijd in de muziekindustrie waarbij je als artiest een vertegenwoordiger erop stuurde om je muziek te gaan laten promoten bij de radio en andere mensen die van belang kunnen zijn voor je carrière.

Iets wat de artiesten zich de dag van vandaag bijna niet meer kunnen voorstellen. Plantenwinkels zijn er niet meer en ook bij radiostations is het zoeken bij wie je wel of niet terecht kan.

“Ik had een trucje: binnen de 13 seconden moest je iemand kunnen overtuigen om de single te kopen of niet. Een liedje moest beginnen met een pakkende melodie. Vaak kreeg je niet meer tijd dan een paar seconden om je song te laten horen. Maar goed, dat is compleet veranderd. Grote tv-shows waarin artiesten optreden heb je ook nog nauwelijks. Pas op, ik vind wel dat ons land zeer grote artiesten heeft. Ik waardeer de jonge generatie enorm”, geeft Rocco toe in Primo.

Zo is Rocco een grote fan van Niels Destadsbader en Metejoor, maar vindt hij ook Angèle erg goed en Stromae. Hij vindt de zanger van wereldniveau.

“Vroeger was een mooi liedje al voldoende om de wereld te veroveren, vandaag moet een artiest vooral spektakel brengen. Mooie belichting en vuurwerk! Dat vragen de mensen. Met een stralende glimlach alleen geraak je er niet meer. In mijn tijd was het wel gemakkelijker om lang succes te hebben, denk ik. Carrières duurden minstens tien, twintig jaar of langer. Nu is succes veel kortstondiger.”

Bio van Rocco Granata

Meer Over:

Rocco Granata