.
Rocco Granata
zaterdag 23 april 2022

Rocco Granata brengt nieuw nummer uit: "Ik werd zot van verdriet"

"Zij was mijn inspiratie en de liefde van mijn leven."

De laatste jaren was het opvallend stil rond de 83-jarige Limburgse zanger met Italiaanse roots, maar recent besloot Rocco Granata om toch terug muziek te maken. Hij zette drie jaar geleden bewust een stap opzij om samen te genieten van zijn oude dag met Rosie, de liefde van zijn leven.

“Rosie was de liefde van mijn leven, ze is 51 jaar lang mijn muze geweest”, vertelt een emotionele Rocco aan Het Laatste Nieuws. Rosie overleed een jaar na Rocco's stap terug uit de muziekwereld aan een slepende ziekte. “Haar dood was echt een zware klap voor mij, ik keek echt uit om de nazomer van ons leven samen te beleven.”

In de periode na haar dood, werd Rocco depressief. “Ik zat vooral heel triest en veel alleen thuis. Het licht in mijn leven was er niet meer. Ik werd zot van verdriet”. Telkens hij het lastig kreeg, wendde hij zich tot zijn piano. Muziek is zijn hele leven lang een uitlaatklep geweest voor hem. “Daar lukte het me om mijn droefheid even te vergeten. Mijn liefde voor muziek leek nog het enige dat overbleef”.

Om zijn gedachten te verzetten, ging hij aan de slag met een nieuwe melodie die hij bedacht en schreef er een tekst op waarin hij zijn gevoelens kwijt kon. Dat nummer heet “Musica Retro” en staat sinds kort op Spotify. Hij heeft nog enkele nummers die zo goed als klaar zijn, maar de ambitie ontbreekt hem voorlopig.

Om opnieuw in de schijnwerpers te staan, dat is niet langer aan Rocco besteed. Hij is ondertussen op een leeftijd gekomen dat optredens niet meer hoeven. “Dat kost me teveel energie en lachen doe ik ook nog amper, dat komt niet over. Al weet je nooit wat de toekomst brengt. Misschien ooit, als ik me terug wat beter voel”, besluit hij.