.
News Image

Robert Falcon scoort in Azie

Superjonge Vlaamse dj scoort in Azië.


De stijle vlucht die de carrière van de 22-jarige dj/producer Robert Falcon het laatste jaar nam, ging ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij. De jonge Lierenaar maakte de laatste editie van Tomorrowland niet enkel indruk op organisatie en publiek in eigen land, ook zijn set op ‘UNITE With Tomorrowland’ in Dubai was een schot in de roos en opende voor Robert Falcon vele deuren. Zo stond Falcon de voorbije twee weken achter de draaitafels in de grootste clubs van Chinese grootsteden Foshan (Grammy club), Changsha (Zook Club), Guijang (Playhouse Club) en Nanjing (Una Club), en zit Robert as we speak opnieuw in China, waar hij afgelopen nacht als headliner geboekt stond in de populaire BBR Club in Shenzhen. Op donderdag 5 oktober speelt Robert Falcon op het immense festival Tengger in de woestijn van Alxa Youqi en z’n Chinese trip wordt een dag later in schoonheid afgesloten, met een set in First Rave Club in Yinchuan.




De optredens in China zijn echt waanzin! Ik word daar ontvangen als een grote ster, met alles erop en eraan. Dat was best wel schrikken de eerste keer, ik dacht eigenlijk dat ze zich vergisten en me voor Martin Garrix ofzo hielden (lacht). De Chinese fans zijn ook ge-wel-dig, ze smijten zich helemaal tijdens mijn sets. Dat geeft me zo’n kick, maar het is ook wel een beetje onwezenlijk eigenlijk dat ze me daar zo op handen dragen, ik had voordien immers nog nooit in China gedraaid. Ik kijk enorm uit naar mijn set op Tengger, dat is een onwaarschijnlijk cool festival, in het midden van de woestijn, dat wordt echt VET!’, aldus Robert Falcon.




Op vrijdag 6 oktober ligt het debuutalbum van de Nederlandse topdj Sam Feldt (24) in de winkel en daarop staat met ‘The World Can Wait’ ook een collab met “onze” Robert Falcon. Sam Feldt is één van dé opkomende namen in de internationale muziekwereld en scoorde vorig jaar met zijn ‘Summer On You’ zelfs de hit van het jaar in Nederland. De twee talentvolle jongeren bundelden nu de Belgische en Nederlandse krachten en het resultaat viel zo in de smaak van het platenlabel van Feldt, dat ze ‘The World Can Wait’ meteen aan diens debuutalbum toevoegden.


“Samenwerken met iemand als Sam Feldt is van onschatbare waarde voor mij. Sam is stilaan een household name aan het worden in de dj-scene en bovendien een fantastische producer. Het is dan ook een hele eer dat de track die we samen maakten op zijn debuutalbum staat. Ik hoop dat we in de toekomst nog kunnen samenwerken en wie weet kan onze volgende collab dan op mijn debuutalbum!”, besluit Robert Falcon met de glimlach

Bio van Robert Falcon

Meer Over:

Robert Falcon