.
News Image

Rel rond Bart Cannaerts

Na Natalia is Bart Cannaerts de gelukkige.

Na Natalia is Bart Cannaerts de gelukkige. Bart Cannaerts presenteerde zaterdag voor het eerst De Pappenheimers op VIER. De zender had het programma speciaal naar de zaterdagavond verhuisd in de hoop het programma meer kansen te geven.
En dat Vlaanderen gekeken heeft is duidelijk maar of ze volgende week weer kijken, dat is een andere vraag. Bart Cannaerts ligt namelijk onder vuur. Natalia mocht vorige week al heel wat kritiek in ontvangst nemen door haar plat accent tijdens de Mia's, ook Bart Cannaerts ontsnapt er niet aan. Het taalgebruik van Natalia tijdens de Mia's was bijna goed voor een taalrel maar Natalia mocht dan ook zichzelf zijn.

Heel wat mensen stoorden zich zaterdagavond aan het taalgebruik van Bart Cannaerts. Cannaerts is eigenlijk een komiek maar bij VIER hadden ze een tof idee: "We laten Bart Cannaerts De Pappenheimers presenteren". Bart zag dat meteen zitten. Cannaerts presenteerde het programma dan ook op een enthousiaste manier maar niet iedereen was even enthousiast.
Er kwamen dan ook gemengde reacties op de wijzigingen bij De Pappenheimers: "Bart Cannaerts was beter komiek gebleven, word zenuwachtig van die mens", "2014, het jaar waarin onze media ons definitief degraderen tot een regio van dialect brabbelende kantons", "Bart Cannaerts lacht harder dan alle kijkers samen", "Eerste impressie van Bart Cannaerts bij de Pappenheimers: Nogal hyperkinetisch", "Kan Bart Cannaerts eens beslissen of hij een huig of tongpunt r gaat gebruiken en daar bij blijven?", "Bart Cannaerts doet mij altijd denken aan een gelukkig of enthousiast kindje. Hij doet dat goed/schattig bij de Pappenheimers".
Maar er kwamen uiteraard ook positieve reacties zoals "Okee, het is efkens wennen maar Bart Cannaerts presenteerde alsof hij het al jaren deed", "De nieuwe presentator top, de nieuwe spelregels flop!", "Oef, eindelijk nog eens een goed programma op zaterdagavond", " maar die reacties waren in de minderheid.
Bij VIER liggen ze niet wakker van de negatieve reacties. Aan Het Laatste Nieuws vertelde woordvoerder Kristof Demasure dat kijkers altijd Teletekst kunnen gebruiken om ondertitels te hebben.