.
Jan Verheyen en Lien Willaert
dinsdag 6 oktober 2020

Red Sandra van Jan Verheyen en Lien Willaert opent Film Festival Oostende

FIlm Festival Oostende voor het eerst in januari.


'Red Sandra', de nieuwe film van Jan Verheyen - in een co-regie met zijn vrouw Lien Willaert, die eveneens het scenario schreef - is vanaf 20 januari 2021 op het grote doek te zien.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Belgische familie Massart, dat tien jaar geleden al heel wat losmaakte in ons land. De hoofdrollen worden vertolkt door Sven De Ridder (papa William), Darya Gantura (mama Olga) en de debuterende Rosalie Charles (Sandra). In belangrijke nevenrollen zien we Viviane De Muynck, Peter Gorissen, Charles Aitken, Kaisa Hammerlund, en Christopher Dane.

Synopsis: William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

Director of photography is de Nederlander Reinier Van Brummelen, al jaren de vaste d.o.p. van Peter Greenaway en Martin Koolhoven en die in België het ambitieuze ‘Labyrinthus’ van Douglas Boswell draaide. Production designer is Toon Mariën die al eerder samenwerkte met Jan Verheyen aan o.a. ‘Het Tweede Gelaat’ en ‘De Collega’s 2.0.’.

'Red Sandra' wordt vanaf 20 januari 2021 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jan Verheyen en Lien Willaert