.
Rani De Coninck
zondag 11 december 2022

Rani De Coninck: “Dat vind ik belangrijk dat ze dat weten”

Ze leert hen de waarde van geld

Jezelf af en toe verwennen met iets leuks, het moet kunnen. Soms voelen mensen zich wel eens schuldig wanneer ze veel geld uitgeven om dat te doen, maar dat is niet het geval bij Rani De Coninck.

“Ik verdien nu en dan ook iets, ik werk hard genoeg. Soms gun ik mezelf bijvoorbeeld een bloemetje of een uitstapje met vriendinnen. Je moet gewoon in het reine zijn met jezelf. Je hoeft niet het eten uit je mond te sparen voor alle mensen die het minder hebben. Je kan wel proberen te delen als het kan”, zegt Rani in Story.

Rani zelf kwam nooit iets te kort toen ze zelf jong was, maar baden in luxe, dat deden ze ook niet. “We moesten kleren van de oudere kinderen afdragen en met Sinterklaas kregen we altijd een praktisch cadeau zoals een pyjama. Maar ik was altijd blij dat hij mij niet vergeten was.”

Ook de kinderen van Rani zijn erg prijs bewust opgevoed. Zij moesten van zodra het kon een vakantiejob doen en toen ze op kot wilden, moesten ze daar mee de kosten van dragen.

“Ik vind het belangrijk dat ze de waarde van geld leren kennen. Toen mijn dochter voor het eerst een vakantiejob deed en met mij ging shoppen, was ze zich bewust van de waarde van alles.”

Bio van Rani De Coninck

Meer Over:

Rani De Coninck