.
Raf Van Brussel en Rani De Coninck
zondag 24 maart 2024

Raf Van Brussel: “Ik zou dat niet meer aankunnen”

Daar past hij voor

Als er een gezin is, dat volledig kan opgaan in muziek en heel wat emoties kan voelen tijdens muziek, dan is het de familie van Raf Van Brussel wel. De hele familie is hoogsensitief en hebben daardoor oog voor schoonheid, kunst en de kleine dingen des levens. Dat is heel vaak positief, maar niet altijd.

“Als ik thuiskom na een moeilijke dag kan er wel eens hoogspanning van komen. We voelen mekaar zeer goed aan, maar alle prikkels komen zó hard binnen dat we met ons vijven een weg hebben moeten zoeken om die hoogspanning te kanaliseren. We hebben de neiging om de dingen groter te maken dan ze zijn, en dat hoeft natuurlijk niet”, zegt hij in Gazet van Antwerpen.

Dat Raf zo een emotioneel iemand is, probeert hij nooit in de weg te laten zijn in zijn leven. Hij wil zichzelf ook geen bleiter noemen. Hij wil niet te negatief overkomen.

“Ik zag onlangs een filmpje van David Byrne van Talking Heads, die een kanaal heeft opgericht om negativiteit in het nieuws te counteren met positieve berichtgeving. Dat vind ik zó schoon. Het is eigenlijk wat Rani en ik betrachten met ons programma op JOE. Met andere woorden: ik zou het niet meer aankunnen om een ochtendprogramma te presenteren, omdat ik dan de harde actua van de dag moet brengen en dat ik krijg ik niet meer verwerkt.”