.
Raf Van Brussel
zondag 17 maart 2024

Raf Van Brussel: “Het was toen allemaal zoveel eenvoudiger”

Hij is best nostalgisch

Het thema van dit jaar van het Schlagerfestival is Flower Power. De meeste artiesten op het podium hebben de Flower Power-periode niet meegemaakt, ook Raf Van Brussel niet.

Raf zelf is best wel nostalgisch aangelegd. Zo vindt hij programma’s als ‘Groeten uit…’ of ‘De Jaren 90 voor Tieners’ geweldig.

“Sommige dingen komen ook terug: vinylplaten, retro-videogames, vintage kledingstukken.... Mijn kinderen zeggen soms dat ze best wel in de vorige eeuw hadden willen opgroeien, net zoals hun papa. Het leven was zoveel eenvoudiger toen telefoons nog een draad hadden en je op televisie maar kon kiezen uit een handvol zenders. Tegenwoordig moet je altijd bereikbaar zijn, op elk sociale-mediakanaal actief zijn en overal een mening over hebben”, zegt Raf in Primo.

De zanger en presentator is al meer dan dertig jaar actief in de showbizz. Met Sunny Side Up kende hij veel succes en er zijn nog momenten die hij heel erg koestert.

“Dat moet dan toch mijn tijd bij Sunny Side Up zijn, vooral onze debuutsingle 'She Makes Me Happy' die meteen positief werd ontvangen. Toen VTM onlangs een rewind deed naar 1996 in een special over 'Tien om te Zien', was dat ook mijn kinderen niet ontgaan. 'Oh, zo schattig', zeiden ze. En: 'Papa, jij had toen nog zoveel haar.' De allereerste keer 'Tien om te Zien' in Blankenberge zal ik overigens nooit vergeten...”