.
Raf Van Brussel
maandag 18 maart 2024

Raf Van Brussel: “Het is ook niet zo vreemd”

Het draait niet alleen daar rond

Een van de meest opvallende namen op de affiche van het Schlagerfestival van dit jaar is toch wel Raf Van Brussel. Voor Raf op JOE te horen was als radiopresentator was hij ook zanger en was hij in de jaren 90 erg populair met Sunny Side Up.

Raf bracht met Sunny Side Up allesbehalve echt schlagermuziek en dus vond hij zelf de vraag ook heel erg vreemd of hij wou optreden op het Schlagerfestival.

“Maar bij nader inzien toch ook weer niet zó vreemd, omdat het Schlagerfestival al lang niet meer draait om schlagers alleen. Het is een groot muzikaal feest waar niet in hokjes wordt gedacht. Als ik het zo bekijk, missta ik er niet”, geeft hij toe in Gazet van Antwerpen.

Raf zou zichzelf niet meteen een groot schlagerliefhebber kunnen noemen, om de eenvoudige reden dat hij er gewoon te weinig van kent.

“Ik kom uit de jaren negentig, de hoogdagen van de luide gitaarrock. Cosmic Psychos, The Cramps, dát was helemaal mijn ding. In die mate dat de eurodance-hype destijds zelfs compleet aan mij voorbij is gegaan. Ik ben ooit nog helemaal naar het Limburgse Nieuwerkerken gereden omdat Cosmic Psychos op het Neurorock-festival speelden.”