.
Wim Leys
zondag 8 november 2020

Radiomicrobe laat Wim Leys niet los

Wim Leys hoopt snel weer te presenteren.


Wim Leys hoopt snel weer te presenteren.

We zagen een opvallend bericht op de Facebook van Wim Leys verschijnen. De zanger is ondertussen al bijna 25 jaar als zanger actief, maar Wim Leys is ook presentator en dat weten nog altijd te weinig mensen. “Bijna 25 jaar geleden ben ik mijn liefde voor muziek beginnen voelen en liet me vooreerst als jonge en onervaren presentator voor de leeuwen gooien bij een aantal lokale radio’s. Dat bracht me jaren later voor een auditie tot bij de grootste radio van het land. Ja, Radio 2 en enkele weken later presenteerde ik aan de zijde van legende Ro Burms, die me 2 jaar lang op een hoger niveau bracht door intense voorbereidingen te maken, zijn expertise te delen en geloof me die was goud waard, schrijft Wim Leys. Hij blikt met heel veel heimwee terug naar die fantastische periode. Nationaal met wekelijks 350.000 luisteraars en een mix van live-uitzendingen vanuit heel Vlaanderen en in de winter vanuit de VRT te Brussel.

In april van dit jaar werd ik opnieuw gevraagd een radioprogramma te presenteren op een gloednieuw radiostation in Vlaanderen waar ik wekelijks terug live radio kon maken en dat maar liefst 4 uur lang! Vanaf de allereerste live uitzending leek het alsof ik nooit gestopt was en de ‘stress’ die ik heel even had bij aanvang verdween heel snel want dit had ik duidelijk heel hard gemist! En zo presenteerde ik na 18 jaar opnieuw mijn TOP 50 vol hits, humor, nieuwtjes, met aandacht voor nieuw talent maar vooral de allergrootste artiesten uit “De Lage Landen” waren wekelijks te gast voor een leuke babbel en geen zoveelste interview op rij.En dan na 5 maanden was dit mooie avontuur plots en onverwachts voorbij MAAR de microbe is terug aangewakkerd en gaat niet meer uit mijn lijf, schrijft Wim Leys.

De radiomicrobe laat Wim Leys niet los. Radio maken is een fantastische job, je kan er je creatieve ei in kwijt en dat is wat Wim Leys weer wil doen. Liever vandaag al dan morgen, liefst ook nationaal. Maar de kansen liggen niet voor het grijpen. “Op welke (nationale) radiozenders kan ik terug voluit gaan als radiomaker en verder groeien in dit vak door een leuk uniek programma te maken vol passie en veel goesting? vraagt Wim Leys zich af. Wel, wij hopen voor Wim Leys dat er snel een antwoord zal volgen op deze vraag.

Bio van Wim Leys

Meer Over:

Wim Leys