.
News Image

Radio Gaga-presentator in therapie

Joris Hessels naar de psycholoog.


Maandag won Radio Gaga nog de award voor beste programma in de categorie informatie en reportage. Joris Hesselt en Dominique Van Malder waren beiden aanwezig op de bekendmaking van de winnaars in Universiteit Gent. Aanstaande woensdag kan je op Canvas kennismaken met een ander programma van Joris Hesselt.



De weekenden is een human-interestreeks met Joris Hessels over negen mensen die een cruciaal jaar tegemoet gaan en dat zelf in beeld brengen. Het gaat om mensen die willens nillens de keuze maken om hun leven een andere richting uit te sturen, of die noodgedwongen de draad terug moeten opnemen. Negen verschillende levensverhalen die vaak ver uit elkaar liggen, maar onverwachts soms heel gelijkend zijn. Geregeld komen de negen een weekend samen om naar elkaar te luisteren en naar elkaars beelden te kijken.



Joris Hessels, bekend van Radio Gaga, is gastheer, luisterend oor, compagnon de route en vriend. Maar blijkbaar heeft Joris zelf ook een luisterend oor nodig. Aan Dag Allemaal vertelde Hessels dat hij naar de psycholoog gaat. ”Daar doe ik niet geheimzinnig over. Waarom zou ik ook? Waarom rust er een taboe op een therapeut? Je hoeft niet per sé één of andere stoornis te hebben om dieper in jezelf te gaan graven. Vierenhalf jaar geleden voelde ik de nood om met iemand te gaan praten, en tegenwoordig zit ik tweewekelijks bij mijn therapeut op de bank”, geeft Hessels toe. Volgens Joris vergeet hij zichzelf wel eens door zo intens voor anderen te zorgen. “En als je dat te vaak doet, verlies je jezelf en weet je niet meer wie je bent. En ook omdat ik het soms zo verdomd moeilijk vind om recht te blijven staan in deze wereld”, vertelt hij in Dag Allemaal. “Er wordt zoveel van ons verwacht. We moeten én succesvol zijn én ons gezin goed managen én onze job graag doen en een leuk en gelukkig leven hebben. Ik ben dan ook nog eens erg perfectionistisch waardor ik mijzelf hoge verwachtingen opleg. Terwijl ik net zou moeten leren om eens wat meer te ‘mogen’. Zoals een versnelling lager ‘mogen’ schakelen”, weet Hessels. De presentator heeft angst om dingen te missen, niet meer mee te zijn en daardoor niet meer belangrijk genoeg te zijn. “De media zijn op dat vlak een gevaarlijk wereldje. Eigenlijk zijn wij een stelletje ego’s dat zichzelf content wil bewijzen.”