.
News Image

Radio Gaga op enkele bijzondere plaatsen

Radio Gaga bezoekt de komende weken nog enkele emotionele plekken.
In de volgende afleveringen van Radio Gaga strijken Joris en Dominique met hun mobiele radiostudio neer op twee heel uiteenlopende locaties: in De Lovie in Poperinge verblijven jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking; en op het Rouwkamp van de VZW Missing You vinden jongeren steun en troost bij het verlies van een dierbare.

Joris en Dominique luisteren er naar verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering. Interviews met, optredens van en portretten over plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken.

Op woensdag 11 en 18 oktober om 21.15 u. op Canvas en vrtnu.be.

Radio Gaga in De Lovie – woensdag 11 oktober
Ik vind het moeilijk dat ik agressief ben want eigenlijk wil ik niemand kwaad doen. Ik wil gewoon normaal zijn en gaan werken, maar dat gaat niet.

Elias
Vzw De Lovie is een sociale organisatie die ondersteuning biedt aan jongeren én volwassenen met een verstandelijke beperking. Het woonpark De Lovie - een uitgestrekt domein in Poperinge – is één van de locaties van de vzw. Daar worden zo’n 350 mensen ondersteund, 250 verblijven er quasi permanent.

Angélique (26) woont zelfstandig op het domein van De Lovie; ze wil graag een kind, maar beseft dat dit onmogelijk is door haar beperking.

Elias (24) heeft een traject van psychiatrische instellingen achter de rug; hij verblijft in een woning voor mensen met psychische kwetsbaarheid omdat hij soms agressief is, al mag hij vaak het terrein op.

En sinds Marie (15) op internaat zit in De Lovie komt ze heel goed overeen met haar broers, ze noemt zichzelf ‘wereldkampioen lachen’.
 
Radio Gaga op het Rouwkamp van Missing You – woensdag 18 oktober
Ik vind het eng dat iedereen doodgaat, ik wil niet dat mijn mama of vrienden doodgaan. Maar zo is het leven, iedereen gaat dood.

Eliza
Ik ga er niet snel met mijn vrienden over praten. Ik denk dan: als ik dat doe is de sfeer weg en weten de mensen niet hoe ze moeten reageren.

Anneleen
Voor het tweede jaar op rij nodigt vzw Missing You kinderen, jongeren en jongvolwassenen uit op het Rouwkamp, deze keer in Sint-Katelijne-Waver. Ze krijgen de kans om er één week lang te praten met leeftijdsgenoten over het verlies van een dierbare.

Eliza (10) heeft geen afscheid kunnen nemen van haar vader toen die 2 jaar geleden stierf na een herseninfarct.

Nicky (19) verloor haar broer, hij pleegde zelfmoord omdat hij gepest werd op school.

En de zus van Anneleen (25) overleed onverwacht toen zij verongelukte in een werkongeval met haar vrachtwagen.
 
De volgende afleveringen
In de allerlaatste reguliere aflevering van Radio Gaga trekken Joris en Dominique op woensdag 25 oktober naar Schiermonnikoog, het meest noordelijke bewoonde Waddeneiland van Nederland, waar Radio Gaga op zoek gaat naar de ziel van de ‘eilander’. 
Als kers op de taart maken Joris en Dominique tot slot ook nog een Tour de Flandre voor een terugblik en een update van enkele oude bekenden uit de drie reeksen van Radio Gaga.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Joris Hessels en Dominique Van Malder