.
News Image

Radio Gaga in een centrum voor blinden en slechtzienden

Opnieuw een emotionele Radio Gaga.
Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan volgende dinsdag opnieuw op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio.

Deze keer strijken ze neer in De Markgrave, een centrum voor blinden en slechtzienden. Ze maken er lokale radio en luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering. Interviews en portretten wisselen af met muzikale verzoeken.

Dinsdag 22 november om 21.10 u. op Canvas en canvas.be, en om 9.00 u. op Radio 2.

Deze aflevering van Radio Gaga wordt ten behoeve van blinden en slechtzienden ook uitgezonden met audiodescriptie, meer bepaald om 21.15 u. op het kanaal van Ketnet.
 
De Markgrave ligt pal in het centrum van Antwerpen. Het is millimeterwerk om de caravan in de binnentuin te krijgen, maar Joris en Dominique maken er wel hyperlokale radio voor de beste en meest getrainde luisteraars. 
Alexander is 24 jaar; hij vindt z'n witte blindenstok te opvallend en stigmatiserend, maar hij beseft dat hij er nu eenmaal op aangewezen is.

Als voor andere mensen het leven een spel is, dan heb ik het gevoel dat het voor mij meer een opdracht is. Soms droom ik ervan te kunnen zien. Dat ik een job had, of een gezin. Of dat ik een minister was, of stoere dingen, zoals een militair.”
Victor, vijf jaar oud, is blind geboren; zijn ouders schrijven brieven naar elkaar in braille om het zelf ook te leren.

En Chris, een alleenstaande moeder van drie zonen, doet er twee uur over om zelfstandig met de trein en bus in Antwerpen te geraken.

Radio Gaga, dinsdag 22 november om 21.10 op Canvas.
 

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Dominique Van Malder en Joris Hessels