.
News Image

Radio Gaga in de gevangenis

Een bijzondere Radio Gaga.
Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan dit najaar opnieuw op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio. In Radio Gaga strijken ze neer op acht bijzondere locaties, maken er hyperlokale radio en luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering. Interviews met, optredens van en portretten over plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken.

In de derde aflevering plooien Joris en Dominique hun radiofonische caravan open in het Penitentiair Landbouwcentrum in Ruiselede.

Dinsdag 18 oktober om 21.10 u. op Canvas en canvas.be en om 9.00 u. op Radio 2.

Aflevering 3 - Penitentiair Landbouwcentrum Ruiselede (18 oktober)
“In deze gevangenis ontnuchter je. Je begint weer van dingen te houden, je krijgt gezonde verslavingen in de plaats. Daarom was het nodig dat ik die pandoering van de staat kreeg.
Rudy, 34 jaar

Radio Gaga sluit zich op in de gevangenis van Ruiselede. Wie hier verblijft, mag niet vluchtgevaarlijk zijn, moet in groepsverband kunnen leven en willen werken in het landbouwcentrum. Via het open regime bereiden 60 gedetineerden zich voor op een terugkeer in de maatschappij.

Toen Jelle 12 jaar was, stierf zijn vader aan een overdosis. Hij kwam zelf ook op jonge leeftijd met het gerecht in aanraking, maar hij blijft dromen van een normaal leven in een normaal gezin.

Peter probeert de spoken uit z’n delinquent verleden te verjagen door zich op z’n werk in de gevangenis te smijten, en door z’n dagelijkse fitnessoefeningen.

En Kenneth is net aangekomen in Ruiselede. Hij moest voor de vierde keer naar de gevangenis in evenveel jaren tijd

Radio Gaga, dinsdag 18 oktober 2016 om 21.10 op Canvas.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Joris Hessels en Dominique Van Malder