.
News Image

Radio Gaga dinsdag in Benidorm

Joris en Dominique in de favoriete badstad van vele Vlamingen


Bekende Vlamingen Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan dit najaar opnieuw op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio. In Radio Gaga strijken ze neer op acht bijzondere locaties, maken er hyperlokale radio en luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering. Interviews met, optredens van en portretten over plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken.

In de vierde aflevering trekken Joris en Dominique met hun radiofonische caravan zowaar naar het buitenland. Hoewel, in Benidorm voelen vele Vlamingen zich thuis.“Ik heb het gevoel dat sommige mensen hier proberen gelukkig te ‘spelen’. Ik denk dat het meer regent in sommige harten dan dat men toegeeft...”

Dominique Van Malder, in Benidorm“Dat zou nog goed zijn, ons eerst zat drinken en dan euthanasie. En van niets meer weten.”

Jeanneke, 78 jaarBenidorm, aan de Costa Brava, is de favoriete Spaanse vakantiebestemming van veel Vlamingen. Vooral senioren hopen er op een zonnige oude dag, het lijkt wel het grootste openlucht geriatrisch centrum van Europa. Helaas is het leven er niet altijd rozengeur en maneschijn.Guy verkocht in 1978 zijn kapperszaak en verhuisde naar Benidorm. Na de dood van z’n Spaanse vriend bleef hij er wonen ‘omdat iedereen in België het toch zo druk heeft’.Eddy ziet eruit als een Hells Angel, maar hij is eigenlijk een teddybeer. Hij ontdekte de geneugtes van het zuiders klimaat toen hij met z’n ouders op vakantie was in Benidorm.Jeanneke en André leven al 30 jaar samen. Na hun vorige huwelijken begonnen ze een nieuw leven in Benidorm, met een dagelijkse portie zon en cava…Radio Gaga, dinsdag 25 oktober om 21.10 u. op Canvas en canvas.be en om 9.00 u. op Radio 2.


Download onze app voor iOS of Android