.
News Image

Radio 2 Zomerhit: Wie hem wil pakken moet de komende weken pieken!

Zo gaat de stemming dit jaar verlopen.


Door het coronavirus zijn tot eind augustus alle massa-evenementen verboden. Geen Radio 2 Zomerhit aan de Blankenbergse jachthaven, maar verschillende bronnen melden ons dat ‘de grootste familie’ met Eén werkt aan een alternatief.



Over de vorm, de inhoud en de locatie wordt er nog nagedacht, maar op zondag 16 augustus wordt de belangrijkste muziekprijs van de zomer hoe dan ook uitgereikt en dat is goed nieuws voor Regi Penxten. Hij was al een paar keer genomineerd, maar heeft hem nog nooit gewonnen. Na ‘Liefde voor Muziek’ is hij met Jake Reese en OT en hun gouden ‘Kom wat dichterbij’-single momenteel de topfavoriet, maar met o.a. The Starlings, Gene Thomas, Niels Destadsbader, Loïc Nottet, Lost Frequencies, Milow Meskens, Stan Van Samang, Bazart, Ibe, Selah Sue, Sasha & Davy én Zomerhit-recordhoudster Belle Perez, die voor het eerst een Nederlandstalige single uitbracht, heeft hij stevige concurrentie.



“Dadelijk wordt dat lijstje kanshebbers nog wat langer, want nooit eerder was het zo druk in mijn studio als de voorbije weken. De corona-quarantaine is afgelopen en nu we ons weer volop mogen verplaatsen wordt er massaal veel nieuwe muziek opgenomen”, zegt een bekend producer.



Hoe de berekeningen precies in elkaar zit weten we niet, maar vanaf vandaag en tot en met de 2de of 3de week van juli geven ze bij Radio 2 en Eén punten aan de Belgische producties die terug te vinden zijn in de playlisten en scoren in de hitparades. De lijst wijzigt wekelijks, maar de allerlaatste lijst midden juli bepaalt de 10 finalisten. Het komt er dus op aan om niet te vroeg, maar op het juiste moment te pieken.



Traditioneel is de Songfestivalinzending ook een kanshebber, maar ‘Release Me’ van Hooverphonic is al een tijdje verdwenen en de alternatieve uitzending ‘Europe, Shine a Light’ gaf niet meteen een boost aan de song. De kans is klein dat de band er met dit nummer gaat bij zijn. “Naast de MIA’s is Radio 2 Zomerhit één van de belangrijkste muziekprijzen. Een Radio 2 Zomerhit-nominatie levert naast de publiciteit ook een doortocht op in de enige en populairste radio- en tv-uitzending van de zomer. Eindwinst vertaalt zich meestal ook in enkele MIA-nominaties en extra optredens in het voorjaar. Heel wat artiesten, managers en platenlabels werken toe naar Zomerhit, een gegeven dat in deze coronatijden alleen maar aan belang heeft gewonnen. Voor hen heeft dit evenveel waarde als de wielrenners die de ‘Tour de France’ rijden”, klinkt het in de industrie. Wij kijken alvast uit naar de bevestiging van de nieuwe datum en wensen alle artiesten veel succes!