.
Pieter Aspe
maandag 3 mei 2021

Radio 2 deelt origineel luisterspel 'Commissaris Van In'

Het eerbetoon van Radio 2 aan Pieter Aspe.

20 jaar geleden startte Radio 2 met de uitzending van een dagelijks radiofeuilleton rond de onderzoeken van commissaris Van In. Van In? Ja, inderdaad, de enige echte commissaris Van In, het hoofdpersonage uit de thrillers van de betreurde Pieter Aspe.

Radio 2 wil de succesauteur op een passende manier eren en zet het originele luisterspel online. “We zijn in het grote VRT-archief gedoken om iedereen te laten meegenieten van die mooie en spannende verhalen. Dat lijkt ons een perfect eerbetoon aan Pieter Aspe”, zegt Rino Ver Eecke, nethoofd Radio 2.

De reeks was trouwens een primeur voor Vlaanderen: het was de eerste interactieve productie ooit. Elke weekdag kregen de luisteraars één aflevering te horen. Op het einde van elke week - vijf afleveringen - konden de luisteraars telefonisch en/of per mail Van In tips doorspelen bij zijn onderzoek, om hem op het goede spoor te zetten.

In totaal zijn er 12 reeksen van Commissaris Van In gemaakt. Voor dit hoorspel baseerde Pieter Aspe zich wel op bestaande werken, maar gaf hij er andere plotwendingen aan. Dus ook voor wie zijn boeken kent, zijn dit nieuwe verhalen die je zeker moet ontdekken.

Beluister de verhalen hier