.
News Image

Qmusic zoekt naar alternatief voor het Q-Beach House

En toch gaat Qmusic naar Oostende.


De zomer van 2020 wordt voor iedereen en op alle vlakken een unieke zomer, ook voor Qmusic. De radiozender zal geen Q-Beach House ‘as we know it’ organiseren in Oostende deze zomer. Deze beslissing ligt in lijn met de recente officiële communicatie van de kustburgemeesters om geen evenementen te laten plaatsvinden aan de kust deze zomer. Qmusic kiest deze zomer dus voor een andere piste en zal dit plan samen met de stad Oostende uitwerken.



An Caers, directeur radio: “Het zal voor Qmusic geen zomer zijn zoals we hem gewend zijn. Het Q-Beach House brengt per definitie veel mensen samen om samen iets te drinken, onze Sunset Concerten te beleven, onze radiostudio te bezoeken, … Dat voelt in deze tijden niet goed aan en het zou ook heel moeilijk zijn om het Q-Beach House ‘as we know it’ kwaliteitsvol te organiseren. We zijn volop in gesprek met de stad Oostende om een alternatief uit te werken, want we blijven de kuststad graag houden als een soort ‘thuisbasis’ om radio te maken tijdens deze zomer.”



Bart Tommelein, burgemeester Oostende: “Het Q-Beach House is al enkele jaren een vaste waarde in Oostende. Deze zomer wordt echter anders dan alle vorige, dus bekijken we met Qmusic hoe we dit jaar op een andere manier kunnen samenwerken. Stad Oostende wil zoveel mogelijk mensen verwelkomen, uiteraard met aandacht voor de veiligheid. Qmusic is voor ons een partner om dat te realiseren en zowel inwoners als bezoekers een fijne tijd aan zee te bieden.”



Hoe de concrete plannen van Qmusic er zullen uitzien deze zomer, wordt later nog bekendgemaakt.