You are here

Q-luisteraar Johan wint elf uur durende expeditie naar Titanic

27/04/2012 18:44-

Vrijdag won Johan Muir (28) uit Maaseik de grote finale: Duik met Q naar de Titanic.

Een hele dag stond Q-music in het teken van durf. Alle finalisten werden uitgenodigd om een reeks durfproeven af te leggen om zo te bepalen wie de meest geschikte kandidaat was om de felbegeerde expeditie naar de Titanic af te leggen. Johan bleek over voldoende lef te beschikken en had zich uitstekend voorbereid op de grote finale: een reeks kennisvragen over de geschiedenis van Titanic.

Hij heeft nu het ticket voor de grootse expeditie in handen. Deze 13-daagse is uniek: er zijn in de geschiedenis méér mensen in de ruimte geweest, dan naar de Titanic gedoken. De expeditie start in Newfoundland, Canada en gaat met een tweedaagse bootreis naar de plek waar de Titanic gezonken is. Vanaf daar volgt dan de elf uur durende duik naar een diepte van bijna 4 kilometer om het indrukwekkende luxeschip te bezichtigen.

Johan: ‘Ik ga één van de weinige personen ter wereld zijn die dit kan meemaken. De kans is 1 op een miljoen. Het gaat tot morgenochtend duren voor ik het echt ga beseffen denk ik!’.

Afgelopen twee weken plaatsten zich 85 kandidaten voor de grote finaledag vandaag. Allemaal werden ze onderworpen aan een reeks durfproeven. Wie een proef niet aandurfde, viel helaas af.

De overgebleven kandidaten moesten nadien verschillende vragen beantwoorden in de live-uitzending in het zwembad in Genk. Wie een vraag fout beantwoordde viel af en moest het zwembad verlaten.

Rond 17.45u waren er meer dan dertig overblijvers in de finale. Wim stelde daarom de schiftingsvraag ‘Hoeveel kilometer is dit zwembad in Genk verwijderd van de plaats waar de Titanic zijn fatale aanvaring had?’. Johan zat met zijn gok het dichtst bij het juiste antwoord: 4268 kilometer. Hij kon zijn geluk niet op toen hij besefte dat hij hierdoor het veelbesproken ticket voor de expeditie in handen had.

Tags: