.
News Image

Q-ijsblok smelt trager dan verwacht

Het Q-ijsblok staat ondertussen al vier dagen, meer dan 300.000 seconden dus, te smelten op de Grote Markt in Genk.

Ondanks de uitzonderlijk zachte temperaturen loopt dat proces trager dan verwacht. De ruwe randen van het massieve blok van 3 op 3 meter beginnen wel te vervagen, maar de basisstructuur staat er nog steeds. En dat zou nog wel even zo kunnen blijven.

Frank Duboccage: 'Het is momenteel overal warmer dan gewoonlijk voor deze tijd van het jaar, en die trend zet zich ook wel wat door. Maar tegen eind volgende week wordt het in heel Europa wat kouder. Voorlopig blijven we hangen rond de 6 à 7° C, maar eind volgende week gaan we naar minima rond het vriespunt. Naar mijn mening haalt het Q-ijsblok dat wel, als ik het nu nog zo zie staan. En àls het blok er nog staat tegen eind volgende week, kan het wel nog lang duren natuurlijk. Zo'n kleine frank weegt ook niet veel, dus het blijft heel onvoorspelbaar allemaal.'

Luisteraars kunnen hun kans wagen op de hoofdprijs van 25.000 euro door een sms'je te sturen naar 6025 met daarin 'ijsblok' gevolgd door het aantal seconden waarop je denkt dat de frank de grond zal raken. De luisteraar die dat exacte smeltmoment het best kan inschatten, wint de hoofdprijs. Eén sms'je kan dus voldoende zijn.

Het smeltproces van het Q-ijsblok is volledig te volgen op Q, kanaal 39 en online op Q-music.be en via twitter (#Qijsblok). Je kan natuurlijk ook een kijkje gaan nemen op de Grote Markt in Genk.

Als het Q-ijsblok nog niet gesmolten is op woensdag 29 januari, nodigt Q-music er Eliza Doolittle uit voor een exclusieve Ice Qube. Iedereen wordt uitgenodigd op de Grote Markt in Genk. Eliza Doolittle is bekend van hits zoals 'Pack Up', 'Skinny Genes', 'Big When I Was Little' en heeft met 'Walking On Water' net een nieuwe hit uit.