.
Big Brother
vrijdag 3 februari 2023

Productie Big Brother grijpt in na ruzie: “Je bent toch niet achterlijk?”

Wat een spannende avond

Er is een bom ontploft in het Big Brother huis in Amsterdam. Gelukkig niet letterlijk, maar de productie besloot donderdagavond tijdens een ruzie tussen Ali en Rob in te grijpen.

Een tijdje geleden al had de 66-jarige gepensioneerde Rob aangegeven dat het absoluut niet kan dat mensen kletsnatte handdoeken in de wasmand smijten. Daar komen dan andere handdoeken bovenop, waardoor er een naar geurtje ontstaat. Donderdagavond stelde Rob echter vast dat het weer gebeurd was.

Hij riep de bewoners ter orde en Ali, die in het begin niet in de buurt was, reageerde dat hij een handdoek in de wasmand had gesmeten. Rob ging er meteen van uit dat de natte handdoeken van Ali waren, maar dat was niet het geval. Ali probeerde zich te verdedigen, maar Rob liet hem niet uitspreken en had er even later genoeg van. “Je gaat toch geen natte handdoeken erin gooien? Je bent toch niet achterlijk? Komaan man, met je excuses”, besloot een boze Rob.


De Nederlander ging naar zijn slaapkamer en sloeg de deur achter zich dicht. Ali was ondersteboven en ging even later – op aanraden van enkele andere bewoners – zijn verhaal doen in de hoop om alles uit te praten. Vooral de manier waarop Rob communiceerde stoorde onder andere Lindsey en Charlotte.

In de slaapkamer ging het volume tijdens de ruzie alsmaar de hoogte in. Er werd zelfs geroepen, Ali was écht boos en verhief zijn stem. Uiteindelijk kwamen de andere bewoners tussen en hebben zij Ali uit de kamer gehaald, ook al stonden ze allemaal achter hem. De productie van Big Brother besloot om de livestream te onderbreken.

Ali had een nat washandje in de wasmand gesmeten, maar zijn handdoek was kurkdroog toen die de wasmand in ging. Later die avond is één en ander uitgepraat, al is Rob nog wel op zoek naar de dader. Wie de natte handdoeken in de wasmand geworpen heeft, mag zich vrijdagavond melden tijdens het ontbijt. Ja, er zal nog een duchtig woordje gesproken worden, zoveel is zeker.