.
News Image

Prins Harry gekwetst: “Zij maakte ons leven tot een hel”

Het rommelt - alweer - bij de Britse royalty

Het rommelt al wel even tussen de Britse royals. Het Britse koningshuis heeft de afgelopen jaren heel wat watertjes doorzwommen op privévlak. Nu de plooien eindelijk wat gladgestreken waren, werd er opnieuw een bommetje gedropt. Wat er nu precies aan de hand is, konden we deze week lezen in TV Familie.

De Britse koningin, Elizabeth, maakte recent bekend dat Camilla Parker Bowles, de echtgenote van prins Charles, dan toch de titel van koningin mag opspelden op het moment dat Charles haar opvolgt. En daar kunnen prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle niet bepaald mee lachen. Door eerdere onenigheden verhuisden zij enkele jaren terug al naar de Verenigde Staten en verbraken daarmee hun officiële banden met de Britse monarchie.

De beslissing van de Queen stoot Harry en Meghan tegen de borst om tal van redenen, maar de voornaamste is wijlen prinses Diana, de overleden echtgenote van prins Charles die in de jaren '90 om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs.

Volgens Harry zou zijn moeder nooit de titel van koningin gekregen hebben, moest ze nog geleefd hebben. Diana leefde tijdens haar relatie met prins Charles op gespannen voet met de Queen. Ze paste niet in het plaatje van een Britse royal door haar joviale en open karakter. Bovendien had ze lak aan de koninklijke regeltjes, waardoor ze al snel buiten de gratie van Elizabeth viel.

Camilla Parker Bowles, de vrouw die het huwelijk van zijn ouders tot een hel omtoverde, krijgt nu ineens wel die titel toegekend. Dat idee gaat er niet in bij Harry en Meghan. Ter gelegenheid van de Queen haar 96ste verjaardag verrasten ze haar afgelopen week met een bezoek. Het blijft gissen of Harry zijn frustraties de baas is kunnen blijven, of toch in dialoog is gegaan hierover met zijn grootmoeder. Britse royalty-experten maken zich alvast zorgen over de situatie.

Download onze app voor iOS of Android

Bekijk ook deze items over Meghan Markle:

Bio van Prins Harry en Meghan Markle