.
Jo De Poorter
vrijdag 11 november 2022

Jo De Poorter: “Dat is toch de vergissing van de eeuw”

Hij snapt die beslissing niet

Opgevoed worden als kroonprinses van een land, het heeft zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. In Engeland kregen Kate en William nog de kans om even samen te wonen, iets waar onze kroonprinses Elisabeth waarschijnlijk nooit de kans voor zal krijgen.

En dat heeft allemaal te maken met het fanatieke geloof van haar ouders. “De Queen was nochtans ook een religieuze vrouw, maar zij had William toch aangeraden om eerst samen te wonen met Kate. Om te kijken of hun liefde sterk genoeg is, maar ook om te zien of Kate geschikt was voor de rol van koningin”, zegt Jo De Poorter in Dag Allemaal.

Een heel ander verhaal dan Harry en Meghan die het iets minder rustiger aandeden. Al zou dat misschien te wijten zijn aan het feit dat Meghan liever geen onderdeed wilde worden van de Britse Monarchie.

“Het is wel de vergissing van de eeuw dat het Britse koningshuis er niet in geslaagd is Meghan Markle op te nemen in zijn midden. Een beeldschone vrouw met geweldige star quality en dan nog een voorvechter voor rechten van minderheden. Ze was ontworpen om prinses te worden.”

Maar er is nog een grote fout die het koningshuis heeft gemaakt, vorige eeuw en dat was Diana aan de kant schuiven. “Zij was zowaar de moeder van de tweede en derde in de rij voor de troonopvolging. Hoe stom moetje zijn om te denken dat je zo iemand kan buitensluiten.”

Download onze app voor Android of iOS

Bekijk ook deze items over Prinses Elisabeth:

Bekijk ook deze items over Prince Harry, Duke of Sussex: