.
Maurice Engelen van Praga Khan
woensdag 16 februari 2022

Praga Khan stopt ermee

Maurice Engelen neemt in schoonheid afscheid.

Praga Khan, het succesvolle project van Maurice Engelen, stopt ermee. De band speelt een allerlaatste show ‘The End’ op vrijdag 9 september in de Ancienne Belgique in Brussel. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 18 februari 11:00 via www.abconcerts.be.

In 1989 bracht Praga Khan zijn eerste single ‘Bula, Bula’ uit, wat volgde was ruim 30 jaar ongezien internationaal succes. De dancepioniers, onder aanvoering van Maurice Engelen, braken in 1993 door met wereldhit ‘Injected with a Poison’. De groep trad sindsdien wereldwijd op onder verschillende aliassen. Engelens bekendste nevenproject was Lords of Acid. In 2000 sloot Praga Khan als eerste Belgische band Rock Werchter af.

Maar weinig Belgische bands kennen een internationale carriere zoals Praga Khan. Met maar liefst 3 gouden albums op rij in de Verenigde Staten, meer dan 150 uitverkochte shows en een opname in de Rock ’n Roll Hall of Fame. Niet alleen de USA ging plat voor Praga Khan, ze speelde op de grootste indoor rave ter wereld in Tokyo Dome in Japan en waren headliner op Glastonbury in de UK.

Daarnaast maakte de band remixen voor Jean- Michel Jarre, Alice in Chains en White Zombie. De muziek van Praga Khan werd oa gebruikt in de films Basic Instinct, Sliver, Austin Powers (The Spy Who Shagged Me) en Strange Days.

33 jaar na die eerste single zet Maurice Engelen zet nu een punt achter Praga Khan als live band: “Aan alle mooie liedjes komt een eind. Met Praga Khan heb ik de hele wereld gezien, maar nu kom ik op het punt dat ik die wilde jaren achter me laat. In de AB geef ik er dit jaar nog een laatste keer een lap op! ” Maurice gaat nog wel verder met zijn theatershows en andere projecten.

De allerlaatste live show van Praga Khan ‘The End’ is te zien op vrijdag 9 september in de AB in Brussel. Tickets zijn te loop vanaf vrijdag 18 februari 11:00 via www.abconcerts.be

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Praga Khan en Maurice Engelen