.
News Image

Poot & Vijverman lanceren catchy pop/kleinkunst oorwurm ‘Laat me gerust’

Kristof Poot en Koen Vijverman lossen volgende single.


“We denken het allemaal, maar zeggen het nooit omdat het soms hard kan overkomen. Zeker in het digitale tijdperk, waarin onze smartphone voortdurend geluidjes maakt omdat er in de vele WhatsApp-groepen waar we allemaal inzitten veel wordt afgekletst en gezeverd. Wij zien iedereen graag in onze omgeving, maar soms willen we ook eens wat tijd voor onszelf. Met een vette knipoog, ludiek en humoristisch, is dat wat we bezingen in onze nieuwe single ‘Laat me gerust’, zeggen (Kristof) Poot & (Koen) Vijverman. “We kennen elkaar ondertussen al meer dan 20 jaar. We weten wat we aan elkaar hebben en er is ook de wetenschap dat we alles tegen elkaar kunnen zeggen. We zijn recht voor de raap, daarom dat het tussen ons ook net zo goed aanvoelt”, zegt Kristof Poot.



Na ‘Leef het’ en ‘Midden jaren 80’ gooit het duo Poot & Vijverman het met de nieuwe single ‘Laat me gerust’ over een andere boeg. “Nederlandstalige pop/kleinkunst met veel humor, waardoor het breed toegankelijk is. Het nummer klinkt fantastisch, althans dat vinden wij toch (lacht), maar ook als we mogen verdergaan op de eerste reacties van anderen, dan zou deze oorwurm het wel eens ver kunnen schoppen”, vult Koen Vijverman aan.



Met hun prettig gestoorde cabaretgroep ‘Sale-ami’ stonden ze 10 jaar geleden al samen op de podia. “Toen voelden we al dat er meer in zat, maar door de drukte rond onze professionele ambities hadden we steeds minder avonden vrij en was die muzikale continuiteit een uitdaging”, zegt Kristof Poot. Als televisiemaker-producer was en is hij betrokken bij succesvolle tv-programma’s zoals ‘Boer zkt vrouw’, ‘Stukken van mensen’, ‘Help, mijn is een klusser’, e.v.a.. Als professioneel acteur en tv-maker was Koen Vijverman betrokken bij o.a. ‘Familie’, ‘Coppers’, Zone Stad’ e.v.a.. “We hebben elkaar in het tv-wereldje leren kennen. Daar ligt de basis van onze vriendschap en daar hebben we ook al verschillende keren vlekkeloos samengewerkt. Voorlopig vinden we het beiden fijn om ‘Poot & Vijverman’ te combineren met onze andere activiteiten. Als ik wist dat er genoeg brood op de plank kwam, zou ik voor de muziek kiezen, alhoewel ik na al die jaren nog steeds met veel passie en goesting televisie maak. Ik weet zeker dat ik het snel zou missen, dus doe ik voorlopig de combinatie”, zegt Koen Vijverman.



“Ik ben blij dat we na ‘Sale-ami’ met ‘Poot & Vijverman’ de draad weer hebben opgepakt. Ondertussen is ‘Laat me gerust ‘ de 3de single die we uitbrengen en telkens proberen we met nieuwe nummers een paar stappen vooruit te zetten, en ons publiek te verbreden. Het muzikale DNA van Poot & Vijverman bestaat uit de combinatie van muziek en humor. We kunnen onszelf goed relativeren en we doen dat ook met de situaties waar we in zitten. Van zodra het mocht, hebben Koen en ik elkaar tijdens de quarantaine toegelaten in elkaars persoonlijke bubbel. Zo konden we verder werken aan nieuwe nummers”, zegt Kristof Poot.



Net als heel wat van hun collega’s, missen Poot & Vijverman hun publiek. Koen: “We waren goed op dreef, maar door corona zijn er ook bij ons heel wat optredens voor de komende weken en maanden afgezegd. We kregen ondertussen wel aanvragen voor privé-optredens. In principe zou dat moeten lukken, want we zijn rasentertainers die graag babbelen met de mensen. Het maakt ons niet zoveel uit of we mogen spelen voor 20, 200, 2000 of 20.000 mensen en meer. Een privéfeest, een theaterzaal of een concertweide, het is voor ons allemaal gelijk, zolang wij de mensen maar een toffe avond kunnen bezorgen. Het belangrijkste is nu onze muzikale continuiteit en die is er, want de opvolger voor ‘Laat me gerust’ staat al klaar. Met de uitbouw van ons eigen repertoire dromen we al luidop van eigen theatertournee, maar dat is nog even toekomstmuziek. Eerst gaan we keihard promotie maken voor onze nieuwe single. Een zomerhit? Wie weet (lacht). We willen vooral dat mensen zich afvragen wie wij zijn als ze onze muziek horen passeren en dat ze op de sociale media ons opzoeken en gaan volgen. Dat zou vet zijn!”


Bio van Koen Vijverman en Poot & Vijverman