.
Maaike Cafmeyer in Chantal
donderdag 17 juni 2021

Politie teleurgesteld in VRT: ‘Wij zijn niet de FarWest’

Politie stoort zich aan uitspraak in persbericht.

Vorige week zijn de opnames gestart voor Chantal, een nieuwe reeks voor Eén. Chantal is een politiereeks, maar dan wel één met een (West)hoek af. De reeks draait rond Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer), de politieagente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks Eigen Kweek. Hiermee krijgt dit personage een heel eigen reeks, in een eigen universum met een heleboel nieuwe personages. De reeks werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein. Peter Bouckaert en Wendy Ingelrelst produceren de reeks voor Eyeworks, in een coproductie met Eén.

“Inspecteur Chantal Vantomme is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land, aka de 'Far West' van Vlaanderen”, klinkt het in een persbericht van de VRT.

De bewering dat de politiezone Spoorkin de ‘Far West’ van Vlaanderen is, stoort commissaris Toon Fonteyne. “Wij zijn helemaal niet de Far West. Wij zijn dan wel de kleinste zone van West-Vlaanderen, het ontbreekt ons niet aan professionaliteit, reageert Fonteyne in Het Laatste Nieuws. De makers van ‘Chantal’ kunnen Fonteyne maar beter als vriend houden, want de zone zorgt voor logistieke steun bij de opnames. Zo worden onder andere voertuigen ter beschikking gesteld.

Bio van Maaike Cafmeyer en Mathias Sercu