.
News Image

Piv Huvluv doet het met 2: "Speeltijd/Stand Up For Kids"

Stand-up comedian Piv Huvluv behoort samen met Raf Coppens, Nigel Williams en Bert Kruismans tot de pioniers van de stand-up in Vlaanderen die 15 jaar geleden gezamenlijk op tournee gingen als het ‘Bonjour Micro-collectief’, het allereerste Vlaamse stand-up collectief.

Stand-up comedian Piv Huvluv behoort samen met Raf Coppens, Nigel Williams en Bert Kruismans tot de pioniers van de stand-up in Vlaanderen die 15 jaar geleden gezamenlijk op tournee gingen als het ‘Bonjour Micro-collectief’, het allereerste Vlaamse stand-up collectief.

In geen tijd bouwt Piv Huvluv, dankzij een heel eigen authentieke en onnavolgbare stijl, een stevige live-reputatie op. Niet in het minst door zijn enorm improvisatievermogen en de grote herkenbaarheid, met zijn vinylplaten steevast in de aanslag. Piv is overigens de enige Vlaamse comedian die in alle 7 reeksen van Comedy Casino (Canvas) te zien was. In 2011-2012 tourde Piv niet met één avondvullend programma, maar met twee. Eén voor volwassenen, (Speeltijd) en één voor de kids (Stand Up 4 Kids). [PIAS] COMEDY capteerde beide shows op 1 dag en serveert ze graag in deze allereerste dubbel DVD. Naar keuze in te delen... bij de kids? Bij comedy? Bij Vlaams? Of bij Nederlandstalig... U krijgt de keuze! ‘Speeltijd’ is een ‘coming of age’-voorstelling waarin PIV speelt met jeugdherinneringen, hilarische anekdotes en persoonlijke verhalen met als hamvraag: Stoppen we met spelen omdat we ouder worden, of worden we ouder omdat we stoppen met spelen? In ‘Speeltijd’ doet Piv wat we allemaal héél graag zouden kunnen: de romantiek van onze jeugdjaren in perspectief plaatsen, lachen met de onmiskenbare banaliteit ervan... en vaststellen dat we onszelf véél te ernstig nemen. In zijn onnavolgbare stijl en met een rijke fantasie neemt Piv Huvluv ons mee op een enthousiaste trip naar zijn speeltijd. In de tuin, op zolder, de kelder, slaapkamer, thuis bij een vriendinnetje of in de muziekschool, spelen was er ongeremd en altijd leuk. Lang geleden dat comedy zo ontroerend mooi, doordacht en geestig was. ‘Stand Up 4 Kids’: De humor van comedian Piv, voormalig onderwijzer en ex-jeugdwerker, heeft altijd al kinderlijke trekjes vertoond: levensechte verhalen, gelardeerd met visuele onzin en primaire muziekjes. Hoog tijd om alle pijlen op de kids zelf te richten en hen te confronteren met hun eigen onhebbelijkheden en kleine kantjes. Maar ook de ouders komen er niet zomaar van af. Daar bovenop stouwt Piv, trouw aan zijn eigen idioom, het podium vol met zijn platendraaier, een oude klasfoto, een gitaar en een accordeon. Genoeg om meer dan een uur loos te gaan in deze heuse familievoorstelling.