.
News Image

Pieter Aspe en religieuze fanatisme

Pieter Aspe en religieuze fanatisme

Met 'Het oor van Malchus' speelt Pieter Aspe in op de harde realiteit van het religieuze fanatisme...

Wat als een radicale katholieke beweging zou dreigen met terreuraanslagen om de traditionele christelijke waarden in ere te herstellen?

Berthe Courierre, een knappe Parisienne, wordt naakt aangetroffen in het Pastoor Vanhaeckeplantsoen in Brugge. Dit op het eerste gezicht onschuldige voorval luidt het begin in van een reeks bloedige aanslagen die het land op zijn grondvesten doen daveren. Van In en Versavel staan voor een bijna onmogelijke opdracht als ook Hannelore gegijzeld wordt door een groep nietsontziende fanatici.

Voor dit razend actuele boek haalde Aspe zijn inspiratie uit alle recente aanslagen ver en dichtbij. De beelden en berichtgeving rond die gebeurtenissen achtervolgden hem tot in zijn schrijfkamer. Daar confronteerde hij Van In met terreurdaden die uit een onverwachte hoek komen: die van het katholieke extremisme.

Pieter Aspe is Vlaanderens best verkopende misdaadauteur. Zijn werk werd tot op heden in maar liefst 10 talen gedrukt en is sinds 2013 ook verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Bio van Pieter Aspe

Meer Over:

Pieter Aspe