.
Philippe uit De Mol
zondag 22 mei 2022

Philippe uit 'De Mol': “Ik snapte het contactverbod wel”

“In gesprekken zou je al snel te veel verklappen, nu bleef de magie intact”

Als je als kandidaat aan 'De Mol' mee wil doen, word je door de productie verplicht tot absolute geheimhouding. Zelfs je partner mag van tevoren niets weten over het verloop van het programma en je mogelijke rol daarin. Dat vertellen Uma en Philippe, de twee mollen uit het laatste seizoen, in een dubbelinterview aan Humo.

Toen de aflevering uitgezonden werd waarin Philippe zijn strijd als meester-saboteur noodgedwongen staakte omdat het hem niet langer afging, had Uma een heuse huilbui voor televisie.

“Ik baalde enorm dat ik hem geen berichtje kon sturen, maar we konden gelukkig wel bij de programmamakers polsen hoe hij het stelde”, zegt Uma.

Philippe pikt daarop in. “Dan kreeg ik te horen: 'Uma heeft weer gevraagd hoe het met jou gaat.' Het doet deugd als je weet dat de andere kandidaten aan je denken, dat je nog altijd een beetje verbonden blijft.”

Hij snapt het nut van het contactverbod naar eigen zeggen erg goed. “In gesprekken zou je al snel te veel verklappen, nu bleef de magie intact”, aldus een opgeluchte Philippe.

Download onze app voor Android of iOS