.
Phara de Aguirre
zaterdag 5 maart 2022

Phara de Aguirre: “Ze zijn overbodig, duur en traag”

Ze presenteert toch op één

Binnenkort, vanaf 10 maart kan je op één kijken naar ‘De Notaris’. In dat programma neemt Phara de Aguirre je mee voor een kijkje bij verschillende notarissen. Want ondertussen weten we wel al hoe het eraan toe gaat in een ziekenhuis, in de alarmcentrale, bij de politie, bij sekswerkers, maar notarissen, die verschenen nooit eerder op televisie.

Samen met Eva Pintelon is Phara beginnen broeden op een idee om ook de notarissen eens aan bod te laten komen op televisie. “Zowat iedereen doet minstens één keer in zijn leven een beroep op een notaris, maar eigenlijk heb je geen idee wat zich in zo’n praktijk afspeelt”, vertelt Phara in Humo.

En gelijk heeft ze, want aan de talloze reacties die ze kreeg was duidelijk te merken dat niemand echt wist hoe het er bij de notaris aan toe gaat. “Ik kreeg vaak hetzelfde te horen: ‘och notarissen. Overbodig, duur ent traag.’ Ik wil hen niet verdedigen maar ik wil toch even melden dat ze vijf jaar moeten studeren, daarna een extra jaar notariaat en drie jaar stage moeten doen. Bovendien moeten ze ook nog zien te slagen voor het vergelijkend examen.”

Bio van Phara de Aguirre

Meer Over:

Phara de Aguirre