.
Peter Van den Begin in Fair Trade
dinsdag 8 maart 2016

Peter Van den Begin in film Storm

Filmopnames jeugdthriller Storm gestart in Vlaanderen.


De opnames van de spannende jeugdthriller Storm zijn in Vlaanderen gestart. Peter Van den Begin speelt één van de hoofdrollen, inquisiteur Frans van der Hulst. Het verhaal speelt zich volledig af in Antwerpen ten tijde van de Middeleeuwen. Peter Van den Begin laat weten dat hij blij is dat het filmproductiehuis Bulletproof Cupid aan hem dacht voor een rol in dit mooie project: “Acteren in een avonturenfilm die zich afspeelt in de Middeleeuwen is een unieke uitdaging. Bovendien hou ik ervan om nog eens te werken voor een familiepubliek”.

Eerder werden er al studio opnames gedraaid in Luxemburg. In maart wordt er gefilmd in Vlaanderen, waaronder Ieper, Gent en Katoen Natie in Antwerpen.

Over de film

Storm vertelt het verhaal van Storm Voeten (Davy Gomez), de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten (Yorick Van Wageningen). Wat Storm niet weet, is dat Klaas in het geheim ook verboden teksten drukt. Storm’s moeder (Angela Schijf) is het hier absoluut niet mee eens. Als Klaas door inquisiteur Frans van der Hulst (Peter Van den Begin) wordt betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, verboden brief, wordt Storm ongewild het middelpunt van de jacht op de originele brieftekst. Bedreigd door de Inquisitie en geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de Antwerpse ruien woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Maar wie kan hij vertrouwen?

Cast

Naast Peter Van den Begin zijn o.a. ook de Vlamingen Laura Verlinden (Le tout nouveau testament) en Tibo Vandenborre (De Behandeling) te zien in de spannende jeugdthriller. Storm zelf wordt gespeeld door de 12-jarige Davy Gomez, zijn tegenspeelster is Juna de Leeuw, in de rol van weesmeisje Marieke. Yorick Van Wageningen (The Girl with the Dragon Tattoo) speelt drukker Voeten, Angela Schijf (Van God Los) zijn vrouw Cecilia.

Achtergrond

Storm speelt zich af in Antwerpen in de late Middeleeuwen, toen de vrijheid van meningsuiting sterk onder druk stond. Dit leidde mede dankzij de opkomst van de boekdrukkunst tot grote veranderingen en een gevaarlijke strijd om de macht. Mensen waren voor het eerst in staat om hun ideeën massaal te verspreiden, vergelijkbaar met de opkomst van sociale media nu. De spannende historische thriller raakt thema’s die onverminderd actueel en relevant zijn.

Over de makers

Storm wordt geregisseerd door Dennis Bots (Oorlogsgeheimen), naar een script van Karen Van Holst Pellekaan.

De film wordt geproduceerd door Phanta Vision (NL), Iris Productions (LUX) en Bulletproof Cupid (BE), met de steun van Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, VAF, de Tax Shelter van de Belgische federale overheid, BNP Paribas Fortis Film Finance, het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO fonds, Abraham Tuschinski Fonds en het Luxemburg Filmfonds.

De bioscooprelease van Storm is voorzien in het voorjaar 2017 en wordt uitgebracht door filmdistributeur Jekino.