.
News Image

Peter Rouffaer emotioneel: “mijn vrouw dacht dat ik ging sterven”

Ze dacht elke nacht: ‘Hij is er geweest.’ 


Peter Rouffaer lag drie weken in het ziekenhuis nadat hij besmet werd met het coronavirus. De voormalige Thuis-acteur is ondertussen aan de beterhand, maar hij geeft toe dat zijn leven aan een zijden draadje hing.



De 70-jarige acteur is ondertussen vrij goed hersteld: “Alleen als ik zware inspanningen doe, is ademhalen wat moeilijker en hoor ik soms een piepend geluid,” vertelt Peter Rouffaer in Dag Allemaal. Voor zijn echtgenote was zijn ziekte een helse beproeving…



De dokters geven toe dat Peter Rouffaer door het oog van de naald is gekropen. “Maar op het moment zelf was ik me daar niet bewust van. Achteraf heb ik aan de reacties van mijn vrouw en de familie gemerkt dat zij echt bang zijn geweest,” vertelt de acteur in het weekblad.



Zijn vrouw kreeg elke ochtend telefoon van het ziekenhuis om te zeggen hoe het met haar echtgenoot ging: “De eerste dagen kreeg ze te horen dat het niet goed was. Dat het alleen maar slechter werd. Ze dacht elke nacht: ‘Hij is er geweest.’ Doodsangsten heeft ze uitgestaan,” beseft Peter Rouffaer.


Bio van Peter Rouffaer

Meer Over:

Peter Rouffaer Thuis