.
Peter Koelewijn
zaterdag 23 juli 2022

Peter Koelewijn komt nog lang niet van dat podium af

Eind dit jaar wordt hij 82 !

Het is inmiddels meer dan 60 jaar (!) geleden dat zanger Peter Koelewijn succes oogstte met zijn hit ‘Kom van dat dak af’. Eind dit jaar wordt de artiest uit Eindhoven 82, maar aan ophouden denkt hij nog lang niet.

Recent nog nam de zanger de clip op van het nummer ‘Kom van dat gas af’, een parodie op het origineel en knipoog naar de gaspolemiek in Nederland en de rest van de wereld. “Het was hartstikke leuk om die clip op te nemen en hij wordt veel bekeken op YouTube”, vertelt Peter hierover in De Telegraaf.

De zanger staat eind deze maand op Suikerrock in Tienen en plant in het najaar nog een theatertour. “Ik voel me zeker geen oude man die een kunstje doet”, aldus Peter.

Toch beseft de Nederlandse zanger dat het allesbehalve evident is om op hoge leeftijd nog zo actief op de bühne te staan. “De laatste tijd zijn veel vrienden en collega’s overleden, denk maar aan Henny Vrienten”, klinkt het bij de zanger.

“Ik heb ook enorm veel bewondering voor Rob de Nijs en ik prijs mezelf iedere dag gelukkig dat ik nog gezond ben”, besluit Koelewijn in De Telegraaf.

Bio van Peter Koelewijn

Meer Over:

Peter Koelewijn

Bio van Henny Vrienten en Rob de Nijs