.
Peter Evrard
dinsdag 16 mei 2023

Peter Evrard: “We hebben destijds goede afspraken moeten maken”

Hij werd heel snel bekend

We keren even terug naar het jaar 2003 waarin de eerste editie van ‘Idool’ voor het eerst op televisie kwam in Vlaanderen. Daar leerden we kandidaten als Natalia en Wim Soutaer kennen, maar het is Peter Evrard die de overwinning binnenhaalde.

Peter is doorheen de jaren nog niet veel veranderd, en hij wordt nog steeds herkend op straat. Ook willen mensen nog regelmatig met hem op de foto, iets wat hij nooit heeft begrepen, maar wat hij met plezier doet als mensen daar gelukkig van worden.

Meedoen aan Idool begon voor Peter Evrard eerder als een grap. Hij wist dat hij kon zingen en had al vaak op een podium gestaan, maar dat hij ook zo winnen, dat had hij nooit gedacht. Zijn leven stond heel even op zijn kop, maar hij kreeg altijd de steun van zijn vrouw.

“We hebben destijds de afspraak gemaakt om mijn artiestenleven en onze privé gescheiden te houden. En dat is goed gelukt. Van de ene dag op de andere was ik een bekendheid, maar ik zag dat als een manier om mijn doel te bereiken: muziek maken voor een zo groot mogelijk publiek.”

Tot op de dag van vandaag plukt Peter daar nog altijd de vruchten van en heeft hij geen spijt gehad van de gemaakte keuzes. “Een tijdlang reed ik van mijn shift rechtstreeks door naar de opnamen. Ik kwam dan in mijn werkplunje aan en nam een douche bij TM. Twee weken voor de finale heb ik een jaar verlof zonder wedde genomen.”